Over Dorothée Wortelboer

Dorothée volgde als kind en puber intensief klassieke balletlessen, totdat bleek dat zij fysiek niet aan de voorwaarden voldeed om klassiek danseres te kunnen worden. In eerste instantie koos zij voor een niet-dansante opleiding tot logopediste/taaltherapeute en werkte vele jaren met plezier in deze hoedanigheid.

Intussen bleef echter het verlangen naar dans kriebelen. Toen zij, vanuit haar liefde voor de oude muziek, in aanraking kwam met de renaissance-en barokdans, was het zonneklaar dat zij daar had gevonden wat zij zocht en wat perfect bij haar paste: de combinatie van research en dansen, zowel als docente als ook als uitvoerend danseres en choreografe. Voor eventuele nieuwsgierigen is hier een bezoekje aan Dorothée's andere website www.foliadance.nl zeker de moeite waard.

Ook andere dansvormen bleven haar echter fascineren. In december 2014 stuitte zij op een artikel over Dance for Health. En opnieuw sloeg bij haar een vonk over...

Zij rondde in 2015 met goed gevolg de dansdocententraining bij Dance for Health af en is begin februari 2016 van start gegaan met haar eigen inBeweging cursus in de stad Groningen. Verder geeft zij her en der proef- en gastlessen en houdt zich  bezig met het oprichten van een landelijk netwerk van dansdocenten die werken op basis van Dance for PD - opgezet door de Mark Morris Dance Group en David Leventhal in New York - of vanuit een andere training of methode voor bewegen/dansen met mensen met motorische beperkingen van diverse aard.