De lessen

De lessen beginnen zittend op een rechte stoel of in de rolstoel. In de warming-up wordt het gehele lichaam betrokken met prettige, eenvoudige bewegingen, die eerst ieder apart, daarna als mooie bewegingssequens gedaan worden.

Staand achter de stoel, die desgewenst als steun kan worden gebruikt, wordt er voortgeborduurd op het zittende deel van de les. Het laatste deel van de les wordt bewegend door de vrije ruimte gedaan. Maar ook als de steun van de stoel nodig blijft of prettig is, kun je zonder problemen tot het einde van de les meedoen: steeds komt het hele lichaam aan bod, dus ook bovenlichaam en armen.

Een les duurt 60 minuten. Vooraf en/of achteraf is er gelegenheid om gezamenlijk koffie of thee te drinken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muziek in de lessen

Muziek is in de lessen een onontbeerlijk element. Nog afgezien van het feit dat dans en muziek vrijwel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, hebben talloze studies aangetoond dat bewegen op muziek hersenen én emoties in veel grotere mate stimuleert dan wanneer er geen muziek gebruikt wordt.

Er wordt gebruik gemaakt van muziek in een verscheidenheid aan stijlen, die altijd ondersteunend en enerzijds stimulerend, anderzijds ontspannend werkt.